• Lifestyle
  • Buat duit dengan shopping online!?

    2018-06-30 (10)

    Ya betul! Ini bukan spam atau MLM ya harap maklum hahahha.. Ini adalah SHOPBACK! Pernah dengar tentang Cashback? Cashback tu bila kita shopping barang, nanti dia akan pulangkan beberapa % dari duit yang kita belanjakan. Haa..SHOPBACK ni pun sama lah konsep nya. Pada sesiapa yang suka beli barang secara online contohnya di LAZADA ka..ZALORA ka..booking bilik di […]

  • Science & Technology
  • How to Delete A Blank Page or Page Break in Microsoft Word

    Screenshot (7)

    Hi Guys! Maaf lah lama bebenor Wani tak update blog, sebenarnya Wani dalam ‘writing phase’ , untuk pengetahuan, bagi melayakkan diri anda bergraduasi untuk dokter falsafah (Ph.D), anda kenalah menyiapkan Tesis yang mengandungi segala research and findings. Bagi orang macam Wani yang lemah dalam menulis, tak pandai membuat ayat2 yang sedap dilihat dan mudah otak […]

  • Do It Yourself
  • DIY|Printable template Polaroid Storage Box

    Banner-DIY-polaroid-box

    Assalamualaikum dan Hi semua! Disini kami sediakan tutorial bagaimana untuk membuat storage box berbentuk Polaroid Camera. Idea asal storage box ini adalah dari blog COMECREAAMA. Penulis blog itu telah memberikan tutorial dan printable template secara percuma untuk pembacanya membuat polaroid box ini (boleh lihat di blog beliau), tetapi template yang disediakan tidak complete, kerana tidak disertakan […]

  • Lifestyle
  • Pengalaman membida di Chilindo

    DSC_0038

    Pernahkah anda membida?   Membida, atau bid (english) is offering a certain price for something, especially at an auction. So concept Chilindo adalah menjual barangan di laman webnya dengan cara membida. Semua lelongan akan bermula pada harga RM0.10, dan anda akan bid dengan harga yang anda sanggup bayar dan berlawan bidaan dengan pengguna yg lain.Pembida […]