Travel: Bercuti di Sabah, Malaysia

kundasang_11small

Hah formal lah sangat tajuknya, bercuti di kundasang haa ๐Ÿ˜€

Kalau ada follow instagram kami (konon lah org nk folow), ada la tengok kami update gambar gambar di sabah, dan sapa yang tak follow, meh nak cerita, kami berpeluang melawat negeri di bawah bayu pada awal November 2015 selama seminggu, melawat keluarga sebelah suami dan jalan jalan holiday happy happy menghitamkan kulit berjemuran dan lain lain hah amik pekej semua ada. Most of the time kami berada di kawasan Kota Kinabalu, dan kami berjaya mencuri peluang berjalan ke kundasang! tempat yang popular dengan ladang lembu macam di new zealand tuh! maka kami pon nak share lah pengalaman tak seberapa ni dengan kawan kawan.

Untuk kawan kawan yang datang dengan flight, jarak masa Kundasang dari Kota Kinabalu International Airport adalah 2 jam (drive kereta), plus minus lah dengan keadaan cuaca dan keadaan jalan serta lalu lintas. Sampai saja di pekan Kundasang, kami terus check-in dulu di Kinabalu Pine Resort. Sebelum pergi sana ritu kami dah survey beberapa tempat menginap, selepas beberapa review dan komen daripada org yang berpengalaman kesana, kami pilih untuk tinggal disini.

Kinabalu Pine Resort, Kundasang, Sabah

Tempat ni memang recommended, staff sangat membantu, tanya banyak pon tak kisah, layanan dengan senyuman lagi, sejuk ati haaa…dah la cuaca diluar pon sejuk, terus menggigil, lol ๐Ÿ˜€

Kawasan Kinabalu Pine ni memang lawa, bersih, view mengadap gunung kinabalu, bilik yang kami dapat pon bersih, kemas, yang penting toilet memang lengkap (tuala, sabun, syampu, gelas, sanitary bag, tisu, dustbin, shower cap), barang2 seperti iron boleh minta, siap sediakan payung lagi dalam bilik (untuk digunakan time hujan la ofkosss). Masa kami p tu, bayaran bilik (RM172.50) termasuk makan pagi dan makan malam. Makan dia bagi memang pehh kenyang, tak payah cari makan lain dah. ย Bila waktu malam, wangiiiiii ja kawasan kt luar dia, maybe sbb pokok2 yang ditanam di sekeliling kawasan resort ni. Depa siap sediakan map lagi untuk memudahkan kita nak susun perjalanan disana ๐Ÿ™‚

Map kawasan kundasang
Map kawasan Ranau

Bagi kawan kawan yang datang ke Kundasang dari arah Kota Kinabalu, ada beberapa kawasan yang boleh disinggah dalam perjalanan:

1. Rumah terbalik – Entrance fee seperti dibawah:

Komen: Hurm…kalau rasa nk masuk jugak sebab teringin dan kalau tak masuk nanti balik termimpi mimpi, masuk jelah…kalau tak yu ols tak masuk pon xpe..sebab sekejaaapppppppp sangat haa, bukan boleh amik gambaq pon, dia kumpul ramai2, lepas tu dia bagi sepatah dua kata explain pasai rumah tu, lepas tu masuk and keluar -_- sepatah dua kata itu adalah dia menceritakan rumah tu dibuat menggunakan konsep rumah tradisional org bajau..dan susunan dia pon ikut konsep tu jugak.

2. Pekan Nabalu – pekan untuk shopping barang2 kraftangan, dia punya konsep sama dengan pekan jual barangan kat cameron highland

3. National Park – Entrance Fee : RM3 ( kalau x silap lah, serius takingat)

– dalam ni boleh buat macam2 aktiviti, boleh pergi ke kaunter pertanyaan dia dan dapatkan map serta penerangan. orang2 yang nak mendaki pon masuk lalu sini jugak. kalau nk buat aktiviti kat sini, sila lah pakai kasut ya, sebab kena berjalan kaki melalui trail yg disediakan.

4. Strawberry Garden – Disini ada cafe, resort dan ladang strawberry, masa kami p tu dia kata strawberry x banyak, maka kami tak masuk pon lah, sebab dah pernah pergi ladang di cameron, takde lah rasa apa sangat heee ๐Ÿ˜€

Okay itu saja yang dalam pengetahuan kami, maklumlah baru beberapa hari di sana, tak sempat nk cover semua heee ๐Ÿ˜€

Owh kalau tak sempat singgah masa dalam perjalanan pergi, boleh ja singgah masa dalam perjalanan balik nanti, sebab jalan yang sama ja.. ๐Ÿ™‚

Di Kundasang pulak ada beberapa kawasan yang menarik jugak, antaranya:

1. Tamu – Di bulatan pekan kundasang. setiap petang khamis hingga tengah hari Jumaat. Tamu ni di kawasan lapang mengadap gunung kinabalu, lawaaa sangat! Tamu tu pasar lah, pasar yang menjual segala barangan tempatan dan import, haha, kalau nk merasa cili sabah yg pedas gila, boleh la p cari disini ๐Ÿ˜€

2. War Memorial – Entrance fee: RM2.00

3. Desa Dairy Farm – Entrance fee: RM5.00.ย Open Daily dari 8pg hingga 5 ptg.

Nak tau kenapa kami tak explain banyak pasai war memorial tu? sebab kami tak p! hahaha..tak sempat haaaa…habis masa kat desa dairy farm ni ja, mana tak nya, memang banyak aktiviti kat sini, ditambah lagi dengan aktiviti tangkap gambaq! ๐Ÿ˜€

Di desa dairy farm ni, lepas bayar entrance fee, depa akan bg satu kertas kecik yg mengandungi list aktiviti di situ, antaranya ialah:

1 Sigh seeing

2. Milk processing & packaging view (Tues, Thurs, Sun – 8am to 1pm)

3. Milking process viewing (everyday -3pm)

4. Calf pen activity (everyday)

5. Cow barn viewing (everyday – 8am to 1.30pm)

6. Guided tour -first session-10.45am, ย second session – 2.45pm

maka uruslah masa dan hari anda dengan baik >_<

dibawah adalah beberapa gambar aktiviti di sana

Entrance Ticket
Milking process viewing
Calf pen activity

Untuk calf pen activity, satu botol susu kena bayar RM1.50, boleh pilih nak bagi pada baby lembu or baby kambing. Kami bagi pada kedua duanya, dan melalui pemerhatian kami, cewah, baby lembu ni kan, bila susu dah habis dalam botoi pon dia dok isappp jugak tak berenti, lepastu kalau bagi botoi kosong pon dia isap jugak macam la ada susu. Baby kambing ni lain pulak, habis ja susu dalam botol, terus dia buang, bila bagi botol kosong siap p jauh lagi ha, sekian pemerhatian.

Harga menu di Desa Dairy farm, Kami suggest untuk pergi beli susu paling popular di sabah, haruslah susu keluaran ladang ni sendiri, Susu Desa, peeehhhhhh….rasa dia sedap gila lemak berkrim dan fresh! kami tak jumpa susu sedap mcm ni kat semenanjung hahaha! Kalau beli susu ni ladang ni, murah la berbanding beli di Tong Hing ๐Ÿ™‚

And paling penting disini, THE VIEW!

Okay setakat itu dulu, ini baru kundasang, belum masuk Ranau, Ranau dengan kundasang ni sebelah2 ja, and di Kinabalu Pine Resort ada diberikan map untuk jalan jalan di Ranau, Di Ranau ada Sabah Tea Plantation, bagi kami, view tea plantation di Cameron lagi menarik dan lawa, heee ๐Ÿ˜€ sapa suka minum sabah tea, boleh la beli terus disini, ada boleh buat trip melawat kilang proses teh jugak, and disini ada dijual sabah tea yg berperisa, ada perisa pandan, cinnamon, serai, misai kucing, geranium, dan banyak lagi, setakat ni paling jatuh hati kat perisa pandan lah, dah la wangi, memang rasa pandan! hahaha…

Then diranau ada Poring hot spring, hot spring ni siang hari jeh tau, jangan dok p malam2 plak macam di baling nuh, kawasan air terjun pon ada kat sini, memang besar lah jugak nk explore, kalau rajin boleh jalan kaki masuk dalam sikit p ke tempat rama rama ๐Ÿ™‚

Jika berpeluang, memang nak p lagi ๐Ÿ˜‰

40 Comment

  1. Jiha says: Reply

    hohoho…rindu pula nak ke sana hehehe belum ada masa lg walaupun duk sabah haha ๐Ÿ™‚

    1. Kami nak repeat balik bulan 8 nanti!! Hahaha..tak sabarnnyaa..tp kan mmg biasa lah kan, org dekat selalunya tak pergi, org jauh yg lebih suka explore tmpat org hahaha…

  2. fanrdh says: Reply

    mcm kat cameron view dia sikit, tapi rasa kundasang lagi heaven ni. hihi nak pergi. daripada pemerhatian saya pula setelh mmbaca, sbb itu susu kmbng lebh berkhasiat daripada susu lembu setelah dikaji pemerhatian anda hihihihi. this post awesome !!!!! (Y)

  3. Yaa..tambah2 jalan nak pergi ke kundasang tu, mmg mcm cameron hahaha.. Rajin2 cek tiket air asia,depa suka bg murah, tp bukan time cuti lah slalunya hehehe..

  4. Fizah says: Reply

    Memang soronok stay d kundasang…lain kali sis.cuba pula.try stay d Dream World Resort Kundasang..view paling manang d kundasang.. heheh..

    1. wani says: Reply

      Wah, haritu mmg ada dlm list, tapi review mcm tak berapa ok, masalah air katanya, sebab tu tak pilih dream world tu, kalau cik fizah kata best, next saya try situ pula lah ๐Ÿ˜€

  5. Razali says: Reply

    Salam,
    Menyediakan perkhidmatan kereta sewa Axia Auto Rm100/day. Selesa & jimat minyak. Kenderaan lain dan perkhidmatan pemandu juga ada. Call/watsapp
    014 201 1144 untuk tempahan.

    Terima kasih

    1. wani says: Reply

      Salam, ini untuk kawasan sabah keh? cik suzana ada bertanya khidmat sewa kenderaan tu hehe

    2. Nora says: Reply

      Kalau kita dari singapura pon boleh pakai perkhidmatan anda?

  6. best nya. ok next trip.thanks ya for the info

  7. Suzana says: Reply

    Salam,nk Tanya la,sewa kenderaan mcmana harga dia?senang ke nk dpt kereta sewa?

    1. wani says: Reply

      W’salam, sewa kenderaan banyakkkk… jangan risau hehehe..boleh google ja ‘sewa kenderaan di sabah’, nanti akan ada list yang boleh dihubungi, all the best ๐Ÿ˜€

  8. Mus says: Reply

    Seronok bercuti di Sabah.. banyak lagi tempat baru yang boleh di lawati..

  9. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini…
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : http://www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan…Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung… Wassalam dan Terima Kasih…

    JOM MELANCONG INDONESIAโ€ฆ
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

  10. Aqilrazak says: Reply

    Blog yg sgt informatif………TQ very much…….

    Bnyak membantu saya dlm pra persediaan ke KK cuti kali ini…

    Utk tujuan tambahbaik, saya cadangkan tulisan perlu pakai font yg lebih besar
    dan kena ada noktah dan peranggan….baru senang nk baca.

    Anyway…….tahniah photo cantik cantik…..

  11. razakramli says: Reply

    BIG Thumb up…. to u !

  12. Nr Shafiqah Kamari says: Reply

    salam.boleh share itinerary KK ke email sy nrshafiqah23@gmail.com
    thanks

  13. Raziman says: Reply

    Assalamualaikum…

    Kami menyediakan perkhidmatan sewa kereta dan homestay di Kota Kinabalu pada harga paling murah

    1. Viva RM90
    2. Myvi RM120
    3 Saga RM120
    4. Alza RM140
    5. Exora RM150
    6. Avanza RM170
    7. Vios RM180
    8. Urvan RM230

    Homestay RM100.00 semalam

    Hubungi sy Raziman utk pertanyaan lanjut 0129600702
    0129600702 (Whatsapp)

  14. […] Kami pernah share tips dan itenary kami bercuti di sabah pada tahun lepas (2015) di Travel: Bercuti di Sabah, Malaysia […]

  15. Fiqa says: Reply

    Thank you.. Info yg menarik & membantu..

    1. wani says: Reply

      Hi Fiqa,
      You are welcome ๐Ÿ™‚

  16. Perkongsian yang sangat menarik…cantik sungguh gambar2 yang disertakan…

    1. wani says: Reply

      Hi Islamic Traveller,
      Terima kasih ๐Ÿ˜€

  17. Tengok review dan itinerari orang memang mencabar iman. tolonglah cepat penuh tabung travelku! T_T

    1. wani says: Reply

      Hi Ummuayyash,

      All the best menabung! hahaha ๐Ÿ˜€

  18. Percutian Bajet Sabah says: Reply

    Mohon Maaf kami ingin menumpang iklan…

    Mari Bercuti Ke Sabah…. 2017

    Assalamualaikum Tuan Puan…
    Bercuti la ke Sabah….!!
    Kami bersedia mempermudahkan segala urusan percutian anda di sini…

    Antara Kelebihan kami:

    Kereta sewa pandu yang murah, baru dan berkeadaan baik..
    a) Nissan Urvan RM230 sehari
    b) Toyota Innova RM200 sehari
    c) Toyota Avanza RM160
    d) Nissan Grand Livina RM170
    e) Proton Exora RM150
    f) Produa Alza RM140
    g) Toyota Vios RM160
    h) Proton Saga Flx RM120
    i) Produa Myvi RM120
    j) Produa Viva RM100
    k) Proton Waja RM120
    l) Proton Preve RM150
    m) Viva 660 RM70

    * Harga di atas adalah minimum sewa
    untuk 3 hari ke atas…
    * Penghantaran kereta percuma ke
    Airport dan tempat penginapan.
    * Kadar harga lebih rendah untuk sewa
    secara bulanan.

    Antara kelebihan yang anda dapat apabila memilih kereta sewa kami adalah :

    1. Pilihan Homestay dan Hotel dengan harga
    istimewa daripada kami bermula harga
    RM68 dan ke atas di Kota Kinabalu dan
    kundasang…

    2. Homestay Condominium Marina Court di pusat bandar Kota Kinabalu hanya pada harga Rm250 semalam!!!

    3. Pemandu Pelancong..
    Sekiranya anda ingin perlukan pemandu sepanjang percutian kami menyediakan pemandu berpengalaman dan mahir dengan tempat2 percutian menarik di Sabah… upah bagi pemandu kami adalah RM100 untuk 12 jam sehari…

    4. Harga istimewa ke Pulau Manukan , Sapi atau Memutik..
    Sekiranya anda memilih perkhidmatan kami, kami akan memberikan anda harga istimewa RM20.00 sahaja seorang utk tambang bot dan Percuma SET SNORKLING & life jacket ( harga utk 1 pulau sahaja).. harga tak termasuk jetty fee, island fee…
    Kami juga memberikan harga istimewa untuk Water Sport berikut:
    * Banana Boat RM30 (15 mnt)
    * FlyFish RM60 (15 mnt)
    * Parasailing RM55 (15 mnt)
    * Jetski RM140 (30 mnt)
    * Sea Walking RM150 (30 mnt)

    5. Harga istimewa untuk melihat Proboscis Monkey dan Fireflies… Klias Beaufort..
    Harga RM45.00 adalah termasuk tambang menaiki bot, Hi Tea dan Makan malam…

    Hubungi kami
    0163751978
    Boleh Call atau Whatsapp

  19. azman says: Reply

    cantiknyer gambar2 yg awak snap…tahniah…mmbuatkn hati nk pi sna lg la…

    1. wani says: Reply

      Hi Azman,
      Terima kasih ๐Ÿ™‚

  20. Syairah says: Reply

    Macam mana nak booking penginapan ni ye.. Klu tgk kt web dia bg breakfast je.. Add on ke utk dinner?

    1. wani says: Reply

      Hi Syairah,
      Masa saya buat tempahan dulu dia mmg sertakan dalam pekej bilik tersebut, sarapan dan dinner ๐Ÿ™‚

      1. Syairah says: Reply

        Hi wani.. Kirenye booking mcm mana.. Trus direct ke hotel atau gune agent ataw trivago cmtu…

        1. wani says: Reply

          Hi Syairah,
          Saya walk in dan terus tempah bilik di Kinabalu Pine Resort.

          Actually saya ada tempah di Agoda sebelum pergi (beberapa bulan sebelum pergi sabah), tetapi disebabkan ada gempa bumi berlaku di sabah, saya cancel tempahan (di Agoda ada free cancellation, tak perlu bayar), Pekej tempahan di Agoda tu saya tak ingat samada termasuk sekali dinner atau tak.

          Kemudian memandangkan kes gempa bumi dah beransur pulih semasa saya di Sabah tu, so saya dan husband pergi ja terus tanpa tempah apa2 bilik di web, dan sampai2 ja di sana terus pergi bertanya di kaunter samada terdapat bilik kosong atau tidak. Pekej bilik yang saya booked di kaunter tu ada disertakan sarapan dan dinner.

          Harap dapat membantu Syairah ๐Ÿ™‚

  21. Raziman Rent Car Sabah says: Reply

    Mohon Maaf kami ingin menumpang iklan…

    TIPS PERCUTIAN MURAH KE SABAH!!!
    Mari Bercuti Ke Sabah…. 2017

    Assalamualaikum Tuan Puan…
    Bercuti la ke Sabah….!!
    Kami bersedia mempermudahkan segala urusan percutian anda di sini…

    Antara Kelebihan kami:

    Kereta sewa pandu yang murah, baru dan berkeadaan baik..
    a) Nissan Urvan RM230 sehari
    b) Toyota Innova RM200 sehari
    c) Toyota Avanza RM160
    d) Nissan Grand Livina RM170
    e) Proton Exora RM150
    f) Produa Alza RM140
    g) Toyota Vios RM160
    h) Proton Saga Flx RM120
    i) Produa Myvi RM120
    j) Produa Viva RM100
    k) Proton Waja RM120
    l) Proton Preve RM150
    m) Viva 660 RM70

    * Harga di atas adalah minimum sewa
    untuk 3 hari ke atas…
    * Penghantaran kereta percuma ke
    Airport dan tempat penginapan.
    * Kadar harga lebih rendah untuk sewa
    secara bulanan.

    Antara kelebihan yang anda dapat apabila memilih kereta sewa kami adalah :

    1. Pilihan Homestay dan Hotel dengan harga
    istimewa daripada kami bermula harga
    RM68 dan ke atas di Kota Kinabalu dan
    kundasang…

    2. Homestay Condominium Marina Court di pusat bandar Kota Kinabalu hanya pada harga Rm250 semalam!!!

    3. Pemandu Pelancong..
    Sekiranya anda ingin perlukan pemandu sepanjang percutian kami menyediakan pemandu berpengalaman dan mahir dengan tempat2 percutian menarik di Sabah… upah bagi pemandu kami adalah RM100 untuk 12 jam sehari…

    4. Harga istimewa ke Pulau Manukan , Sapi atau Memutik..
    Sekiranya anda memilih perkhidmatan kami, kami akan memberikan anda harga istimewa RM20.00 sahaja seorang utk tambang bot dan Percuma SET SNORKLING & life jacket ( harga utk 1 pulau sahaja).. harga tak termasuk jetty fee, island fee…
    Kami juga memberikan harga istimewa untuk Water Sport berikut:
    * Banana Boat RM30 (15 mnt)
    * FlyFish RM60 (15 mnt)
    * Parasailing RM55 (15 mnt)
    * Jetski RM140 (30 mnt)
    * Sea Walking RM150 (30 mnt)

    5. Harga istimewa untuk melihat Proboscis Monkey dan Fireflies… Klias Beaufort..
    Harga RM45.00 adalah termasuk tambang menaiki bot, Hi Tea dan Makan malam…

    *Screenshot iklan ini sebagai voucher Diskaun dan whatsapp ke nombor di bawah*

    Hubungi kami
    0129600702
    0163751978
    Boleh Call atau Whatsapp

  22. junaidda says: Reply

    Tq share..informative info tuk saye yg juga nk ke sana awl mac ni

  23. podomoroo says: Reply

    Salam sejahtera Tuan / Puan, semoga Tuan / Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki (Amiin)โ€ฆ Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung / Jakarta. Buat Tuan / Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung / Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintangโ€ฆ
    Kami pun menyediakan Pakej Transport dan Hotel
    Kereta Avanza, Luxio, Apv, Evalia, Sigra, Grand Livina
    3D2N
    2 Pax = 330 Rm / Pax
    3 Pax = 300 Rm / Pax
    4 Pax = 230 Rm / Pax
    5 Pax = 230 Rm / Pax
    6 Pax = 200 Rm / Pax

    Van Short
    3D2N
    7 Pax = 250 Rm / Pax
    8 Pax = 220 Rm / Pax
    9 Pax = 220 Rm / Pax
    10 Pax = 200 Rm / Pax

    Van Long, Toyota Hiace Commuter
    3D2N
    11 Pax = 220 Rm / Pax
    12 Pax = 200 Rm / Pax
    13 Pax = 200 Rm / Pax
    14 Pax = 190 Rm / Pax
    15 Pax = 190 Rm / Pax

    Pakej Transport dan Hotel 4D3N
    Kereta Avanza, Luxio, Apv, Evalia, Sigra, Grand Livina
    4D3N
    2 Pax = 460 Rm / Pax
    3 Pax = 430 Rm / Pax
    4 Pax = 320 Rm / Pax
    5 Pax = 330 Rm / Pax
    6 Pax = 280 Rm / Pax

    Van Short
    4D3N
    7 Pax = 350 Rm / Pax
    8 Pax = 310 Rm / Pax
    9 Pax = 310 Rm / Pax
    10 Pax = 280 Rm / Pax

    Van Long, Toyota Hiace Commuter
    4D3N
    11 Pax = 310 Rm / Pax
    12 Pax = 280 Rm / Pax
    13 Pax = 290 Rm / Pax
    14 Pax = 270 Rm / Pax
    15 Pax = 280 Rm / Pax

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintangโ€ฆ Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.

    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih…

  24. dhani tour bandung says: Reply

    Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini…
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
    Website : http://www.paketpelanconganbandung.com dan http://www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan…Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja… Wassalam dan Terima Kasih…

    JOM MELANCONG INDONESIAโ€ฆ
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

  25. podomoroo transport bandung says: Reply

    Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini…
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

    Harga sewa Kereta :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintangโ€ฆ Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.

    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih…

  26. AJ TRAVEL says: Reply

    Maaf tumpang iklan sekejap

    Kami Aj travel & services sdn.bhd menyediakan pelbagai pakej tour KK serendah RM 220 perpax untk 3D2N.untk maklumat lnjut boleh hubungi kami di 0129359772@0193959772 dan FB kami ajtravelservices..yg pasti lagi ramai lg murah..jom bercuti dgn kami di Aj Travel

  27. qees says: Reply

    Kereta Sewa Afra Kota Kinabalu
    Kereta Sewa Serendah RM70/day *terma dan syarat
    Whatsapp : 0128031380 untuk tempahan
    Whatsapp : 0128031380 untuk tempahan

  28. Razali says: Reply

    Salam,

    Kami menyediakan perkhidmatan kereta sewa di Kota Kinabalu Axia Auto Rm100/day. Selesa dan jimat minyak.ย  Kenderaan lain juga ada. Saga,Myvi, Alza,Exora,Innova, Van Hiace. Perkhidmatan pemandu dan pakej pelancongan juga ada. Call/Watsapp 0142011144 untuk tempahan dan maklumat lanjut.

Leave a Reply